SITUAȚIA EPIDEMIOLOGICĂ PRIN INFECȚIA COVID-19 ȘI PROCESUL DE VACCINARE mai multe >>>
PROGRAMARE LA VACCINARE. VACCINAREA SALVEAZĂ VIEȚI! Programează-te aici>>>
Laboratorul virusologic al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) continuă selectarea probelor biologice pentru monitorizarea circulației tulpinilor de SARS-CoV-2 pe teritoriul țării și identificarea variantelor de mutație a tulpinilor virusului, prin metoda de secvențiere a genomului viral Laboratorul virusologic al ANSP a confirmat primele cazuri de infecție cu subvarianta XBB.1.5 a tulpinii Omicron, în Republica Moldova
Agenția Națională pentru Sănătate Publică monitorizează situația epidemiologică prin gripa sezonieră și IACRS ANSP continuă monitorizarea situației prin gripa sezonieră și IACRS

Specialistul ANSP, Alexandru Lungu, a fost decorat cu „Ordinul Republicii”

Specialistul ANSP, Alexandru Lungu, a fost decorat cu „Ordinul Republicii”

Medicul microbiolog, Alexandru Lungu, șef al Depozitului Național de Vaccinuri din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), a fost decorat cu „Ordinul Republicii” de către președintele țării, Maia Sandu.

Conform decretului, distincția a fost conferită în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite față de stat, pentru contribuția substanțială la afirmarea intereselor și promovarea imaginii Republicii Moldova în lume, pentru succese profesionale remarcabile, pentru inițiativă civică și participare activă în avansarea reformelor și cu prilejul celei de a 30-a aniversări de la proclamarea independenței Republicii Moldova.

Alexandru Lungu, în vârstă de 75 de ani,  are mai mult de 40 de ani de activitate la ANSP, dintre care ultimii 10 ani – la Depozitul Național de Vaccinuri. Este o persoană responsabilă care supraveghează zilnic lanțul frig și condițiile de păstrare ale vaccinurilor, inclusiv regimul de temperatură în toate cele patru camere frigorifice, congelatoare și spațiile uscate pentru consumabile. De asemenea, Dl Lungu este responsabil de recepționarea, repartizarea, eliberarea și păstrarea vaccinurilor care ajung în țară. Totodată, în depozit se află toate preparatele de diagnosticare a virusului SARS-CoV-2, toate consumabilele pentru laboratoarele desemnate pentru diagnosticarea COVID-19, mediile nutritive, preparatele bacteriene pentru laboratoarele bacteriologice.

Cu acest fericit prilej, colectivul ANSP îi transmite Dl Alexandru Lungu sincere felicitări și aprecieri pentru profesionalismul remarcabil de care dă dovadă în activitatea de zi cu zi, pentru devotament şi contribuţie la fortificarea sănătății publice în Republica Moldova.