Ședința de lucru cu specialiștii în domeniul protecției sănătății publice

Ședința de lucru cu specialiștii în domeniul protecției sănătății publice

Agenția Națională pentru Sănătate Publică a organizat și desfășurat vineri o ședință on-line cu privire situația actuală în organizare examenelor medicale ale persoanelor expuse acțiunii factorilor profesionali de risc în Republica Moldova.

La ședință au participat directorul adjunct al ANSP, Vasile Guștiuc, șefii CSP teritoriale, specialiștii Secției sănătatea ocupațională, siguranța chimică și toxicologică și din cadrul Secției protecția sănătății publice din cadrul CSP teritoriale.

Startul întrunirii au constituit prezentările cu privire la situația actuală în organizarea și efectuarea examenelor medicale ale persoanelor expuse acțiunii factorilor profesionali de risc în țara noastră, inclusiv deficiențele și obstacolele ce sunt înregistrate în acest domeniu. Au avut loc discuții constructive cu privire la importanța supravegherii persoanelor antrenate în câmpul muncii și organizarea eficientă a monitorizării sănătății acestora în relație cu condițiile mediului de muncă. Cu experiența în domeniul vizat s-au împărtășit specialiștii din cadrul CSP Cahul, Comrat și Chișinău. De asemenea, au fost discutate actualitatea și lacunele actelor legislative în acest domeniu.

În rezultatul celor discutate, s-a decis implicarea activă a tuturor specialiștilor în revizuirea cadrului normativ cu referire la organizarea examenelor medicale ale persoanelor expuse acțiunii factorilor profesionali de risc.

© Copyright DTIC ANSP 2024 Toate drepturile rezervate.