Informare privind înregistrarea a două noi cazuri de deces confirmate cu virusul gripal

Informare privind înregistrarea a două noi cazuri de deces confirmate cu virusul gripal

Agenția Națională pentru Sănătate Publică informează despre alte două cazuri de deces provocate de virusul gripal, înregistrate la data de 13.01.2023.
Personale decedate, ambii bărbați, aveau vârste de 54 și, respectiv, 52 de ani. Cel de-al doilea caz se referă la flurona – coinfecție a virusului care cauzează gripa și a virusului SARS-CoV-2. Ambele cazuri au fost notificate la Agenția Națională pentru Sănătate Publică și sunt în proces de examinare.

Reiterăm că riscul infectării cu gripă și alte infecții respiratorii virale acute poate fi redus prin respectarea măsurilor de prevenire, precum: evitarea aglomerațiilor; purtarea măștii de protecție, în special în transportul public, alte locuri aglomerate; respectarea distanței față de persoanele care prezintă simptome respiratorii; aerisirea periodică a încăperilor; respectarea igienei mâinilor, a etichetei tusei şi strănutului; vaccinarea antigripală.

La apariția primelor simptome specifice infecțiilor respiratorii – febră, tuse, strănut, dureri de cap, stare de slăbiciune, consultați medicul de familie.

© Copyright DTIC ANSP 2024 Toate drepturile rezervate.