Fișa epidemiologică va putea fi completată doar în format electronic, începând cu 05 octombrie

Fișa epidemiologică va putea fi completată doar în format electronic, începând cu 05 octombrie

Începând cu data de 05 octombrie curent, pasagerii și călătorii care traversează frontiera de stat a Republicii Moldova pe sensul de intrare vor putea completa fișa epidemiologică doar în format electronic. Astfel, va fi eficientizat procesul de prevenire și control a pandemiei COVID-19, inclusiv prin fluidizarea fluxului de pasageri și călători în punctele de trecere a frontierei.

Fișa epidemiologică va putea fi accesată pe pagina: https://fisa-covid.gov.md/ și trebuie completată obligatoriu cu cel mult 3 zile înainte de intrare în Republica Moldova de către persoanele care urmează să respecte regimul de autoizolare pentru 14 zile, în cazul în care: nu dețin un certificat de vaccinare COVID-19,  rezultatul negativ al unui test RT-PCR  valabil 72 ore sau a unui test antigen rapid, valabil 48 ore, concluzia medicală confirmativă în cazul persoanelor care au suportat COVID-19, în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi (6 luni) sau un act confirmativ de prezență a anticorpilor anti-COVID-19, valabil 90 zile din data efectuării investigației.

Detalii utile cum poate fi completată corect Fișa epidemiologică le aflați în tutorialul video.

Poliția de Frontieră, Agenția Națională pentru Sănătate Publică, dar și organele de control vor deține în mod automat toate informațiile despre persoanele care intră în țară, pentru a putea fi monitorizate privind respectarea regimului de autoizolare și supraveghere la medicul de familie.

Informații privind alertele de călătorie pot fi accesate pe pagina web a Ministerului de Externe și Integrării Europene: www.mfa.gov.md.

Vă îndemnăm să respectați regimul de autoizolare și măsurile de protecție, precum: purtarea măștii de protecție, respectarea distanței fizice de minim 1 m, spălarea și dezinfectarea regulată a mâinilor, etc.

Vaccinarea este unica șansă de a ne proteja de formele grave și decesele provocate de COVID-19!

Menționăm că platforma web a fost dezvoltată de Agenția pentru Guvernare Electronică și Serviciul Tehnologii Informaționale și Securitate Cibernetică.

© Copyright DTIC ANSP 2024 Toate drepturile rezervate.