Campania de intensificare a procesului de vaccinare la nivel local „Vaccinează-te! Protejează-ți viitorul!” a demarat la Criuleni
Campania de intensificare a procesului de vaccinare la nivel local „Vaccinează-te! Protejează-ți viitorul!”, organizată de Ministerul Sănătății și Agenția Națională pentru Sănătate Publică, cu suportul Organizației Mondiale a Sănătății și Uniunii Europene, a demarat la Criuleni.
La eveniment au participat: Svetlana Nicolaescu, Secretar de Stat al Ministerului Sănătății, reprezentanta OMS în Republica Moldova, Miljana Grbic, directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Jelamschi, președintele raionului Criuleni, Pavel Spînu, reprezentanții Consiliului Raional și ai structurilor de stat locale, primari, lucrători medicali și sociali, fețe bisericești.
„Republica Moldova pe parcursul anilor a fost un exemplu în regiune de asigurare a controlului bolilor prevenibile prin vaccinare. Acest lucru ne-a permis să obținem statutul de țară liberă de poliomielită și să reducem considerabil cazurile de boli infecțioase periculoase. De menționat că toate vaccinurile care ajung în Republica Moldova sunt de la producători precalificați de Organizația Mondială a Sănătății și respectă toate standardele de siguranță, iar sistemul de sănătate pune la dispoziție vaccinuri sigure și eficiente pentru ca toți copiii să fie în afara oricărui pericol”, a declarat Svetlana Nicolaescu, secretar de stat al Ministerului Sănătății.
În următoarele trei luni, grupul de lucru din Criuleni urmează să elaboreze și să implementeze planul local de intensificare a procesului de vaccinare la nivel raional.
Vaccinarea salvează anual peste trei milioane de vieți în întreaga lume. Atunci când este atins nivelul de vaccinare recomandat de OMS – peste 95%, numărul persoanelor care contractează boala se reduce considerabil. În lipsa vaccinării, sau atunci când acoperirea vaccinală scade sub 90%, este probabilă reapariția bolilor și manifestărilor epidemice. Pentru anul 2021 acoperirea vaccinală împotriva rujeolei, oreionului și rubeolei în Republica Moldova a fost de 83,2%.
© Copyright DTIC ANSP 2024 Toate drepturile rezervate.