Lucrările specialiștilor ANSP apreciate cu diplome și medalii la Salonul Internațional de Creativitate și Inovație „EUROINVENT 2024”

Lucrările specialiștilor ANSP apreciate cu diplome și medalii la Salonul Internațional de Creativitate și Inovație „EUROINVENT 2024”

Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică a participat la Salonul Internațional de Creativitate și Inovație „EUROINVENT 2024” (European Exhibition of Creativity and Innovation EUROINVENT, The 16th Edition), care a avut loc în perioada 6-8 iunie 2024, la Palatul Culturii din Iași, România. Reprezentanții ANSP, cercetătorii științifici: d.d. Iurie Pînzaru, dr.hab.șt.med., conf.univ., Corețchi Liuba, dr.hab.șt.biol., conf.cerc., Octavian Sajin, dr.șt.med., Nina Iziumov, dr.șt.med., conf.cerc., Inga Miron, dr.șt.med., Angela Capațina au prezentat la stand lucrările participante la expoziție.

În total au fost expuse treisprezece lucrări de către cercetătorii științifici ai ANSP, care au fost apreciate cu diplome, 11 medalii, inclusiv 5 – de aur, 4 – de argint, 2 – de bronz și 3 premii speciale.

Juriul internațional EUROINVENT-2024 (EUROINVENT INTERNATIONAL JURY), în componența căruia au făcut parte specialiști din mai multe țări: Republica Moldova, Malaysia, Croația, Arabia Saudită, România, Polonia, Canada, Egipt, Turcia, U.A.E., Portugalia, Vietnam, Thailanda, a examinat toate lucrările prezentate.

În cadrul Expoziției internaționale a fost organizat Salonul de carte, la care a participat specialistul Liuba Corețchi, dr.hab.șt.biol., conf.cerc., cu monografia „Abordarea conceptului „O singură sănătate” în cercetările interacțiunii genomului organismelor cu factorii stresogeni” (Chișinău: 2023. ISBN 978-9975-175-75-3), care a fost apreciată de către juriul internațional cu o diplomă și o medalie de argint.

La expoziție au fost prezentate lucrări inovative expuse de către aproximativ 500 de participanți din diverse domenii, din peste 30 de state ale lumii.

© Copyright DTIC ANSP 2024 Toate drepturile rezervate.