Starea de urgență în sănătate publică va fi anulată din 16 aprilie

Starea de urgență în sănătate publică va fi anulată din 16 aprilie

Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) a decis anularea stării de urgență în sănătate publică începând cu 16 aprilie curent, după aproape doi ani de la declararea acesteia, în legătură cu situația epidemiologică prin infecția cu COVID-19.

Decizia adoptată vineri, 15 aprilie, în cadrul ședinței, a fost luată în contextul în care în ultimele două luni se atestă o scădere a incidenței cazurilor noi de COVID-19, de la 754 la 34 de cazuri la 100 mii populație. De asemenea, în majoritatea localităților din țară se atestă cod verde.

Astfel, odată cu anularea stării de urgență, toate restricțiile de ordin epidemiologic sunt eliminate. Purtarea măștilor de protecție este recomandată, în continuare, în spațiile închise și transportul public.

De asemenea, menționăm că este important să fie respectate regulile de igienă a mâinilor, igienă respiratorie și conduita socială responsabilă în cazul apariției simptomelor de infecții respiratorii.

COVID-19 nu a dispărut, iar pentru a fi protejați de formele grave provocate de virus cetățenii sunt îndemnați să se vaccineze.

© Copyright DTIC ANSP 2024 Toate drepturile rezervate.