Reprezentantul The Task Force for Global Health, Dr. Joseph Bresee, a efectuat o vizită de lucru la ANSP

Reprezentantul The Task Force for Global Health, Dr. Joseph Bresee, a efectuat o vizită de lucru la ANSP

Reprezentantul Organizației The Task Force for Global Health (The Task Force), Dr. Joseph Bresee, Director de Program privind Prevenirea Infecțiilor Respiratorii Virale, a efectuat, la finele săptămânii trecute, o vizită de lucru la Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) pentru discuții cu referire la consolidarea parteneriatului de colaborare.

În cadrul întrevederii cu reprezentanții ANSP, au fost abordate aspecte privind activitățile instituției în domeniul supravegherii maladiilor infecțioase, inclusiv a infecțiilor respiratorii virale, promovarea procesului de vaccinare a populației contra gripei, împotriva COVID-19 și a altor maladii infecțioase.

Directorul ANSP, Nicolae Jelamschi, și-a exprimat gratitudinea pentru suportul acordat întru asigurarea țării cu vaccin antigripal, pe parcursul celor șapte ani de cooperare.

Reprezentantul The Task Force for Global Health, Dr. Joseph Bresee, a apreciat contribuția ANSP în desfășurarea procesului de vaccinare. „Odată ce sistemele de vaccinare sunt implementate, acestea nu numai că vor proteja împotriva gripei sezoniere, dar vor asigura și pregătirea țărilor în cazul în care o pandemie de gripă ar lovi, în viitor” – a menționat Dr. Joseph Bresee.

În contextul discuțiilor avute cu reprezentanții ANSP, au fost examinate și noi oportunități pentru identificarea direcțiilor strategice de cooperare pentru viitor.

Ulterior, a fost vizitat Depozitul Național de Vaccinuri al ANSP, unde sunt stocate loturile de vaccinuri recepționate de Republica Moldova, inclusiv cele împotriva gripei, o parte din care au fost donate de The Task Force, pe parcursul ultimilor ani.

© Copyright DTIC ANSP 2024 Toate drepturile rezervate.