Persoanele vaccinate împotriva COVID-19 pot verifica on-line și descărca certificatul de vaccinare

Persoanele vaccinate împotriva COVID-19 pot verifica on-line și descărca certificatul de vaccinare

Persoanele vaccinate împotriva COVID-19 au posibilitatea de a descărca, sau verifica certificatul de vaccinare în format electronic, începând de astăzi, 21 iulie 2021. Opțiunea a fost inclusă și poate fi găsită pe platformele: vaccinare.gov.md, certificate-covid.gov.md.

În scopul eficientizării procesului de descărcare, verificare a certificatului de vaccinare, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a pregătit și publicat un tutorial video, realizat în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova”.

„Am reușit dezvoltarea certificatului de vaccinare cu suportul Organizației Mondiale a Sănătății (MSMPS), Agenției Naționale pentru Sănătate Publică și Serviciului Tehnologii Informaționale de Securitate Cibernetică. Astfel, deja, certificatul de vaccinare conține două identificatoare de tip QR code, iar acesta poate fi descărcat on-line din sistemul informațional al Registrului de vaccinare electronic”, a declarat Secretarul de stat al MSMPS, Denis Cernelea.

De la începutul campaniei de vaccinare, în Republica Moldova, au fost administrate 895.963 de doze de vaccin. Pentru administrarea vaccinului, cetățenii se pot adresa la medicul de familie sau se pot programa la vaccinare prin intermediul platformei www.vaccinare.gov.md

© Copyright DTIC ANSP 2024 Toate drepturile rezervate.