Republica Moldova a recepționat un lot de frigidere, livrate prin intermediul platformei COVAX

Republica Moldova a recepționat un lot de frigidere, livrate prin intermediul platformei COVAX

Republica Moldova a recepționat un lot de 46 de frigidere, livrate gratuit prin intermediul platformei COVAX, la Depozitul Național de Vaccinuri din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. Acestea urmează să fie distribuite Centrelor de Sănătate Publică teritoriale.

Menționăm că au fost recepționate 30 de frigidere pentru depozitarea vaccinurilor la temperaturi de – 15 °C/ – 25 °C și 16 frigidere pentru păstrarea dozelor la temperaturi de +2 °C/ +8 °C.

Lotul are o valoare totală de peste 34.000 de euro și reprezintă un suport tehnic pentru combaterea pandemiei de COVID-19 în țara noastră, precum și implementarea Planului Național de Imunizare.

Mecanismul COVAX este condus de Gavi, Alianța Vaccinurilor, Coaliția pentru Inovații în Pregătire Epidemică (CEPI) și OMS, împreună cu UNICEF, care este lider al procurărilor și livrărilor de vaccinuri. Este unica inițiativă globală care lucrează cu guvernele și producătorii pentru a se asigura că vaccinurile COVID-19 sunt disponibile în întreaga lume, atât pentru țările cu venituri mai mari, cât și pentru cele cu venituri mai mici.

© Copyright DTIC ANSP 2024 Toate drepturile rezervate.