A fost lansată integral etapa a treia de vaccinare împotriva COVID-19. Toți doritorii pot beneficia de vaccin începând de astăzi află mai multe >>>
Programare la vaccinare Programeazăte aici>>>

Ministerul Sănătății oferă posibilitatea imunizării împotriva COVID-19 a copiilor cu vârsta de 12 ani și mai mult

În contextul solicitărilor din partea părinților care și-au exprimat intenția de a-și vaccina copiii împotriva COVID-19, în baza experienței altor țări, dar și a recomandărilor instituțiilor internaționale, Ministerul Sănătății (MS) oferă posibilitatea imunizării împotriva COVID-19 a copiilor cu vârsta de 12 ani și peste.

Potrivit Ordinului MS, vaccinarea anti-COVID-19 cu vaccinul pe bază de ARN mesager (Comirnaty Pfizer/BioNTech) a copiilor cu vârsta de 12 ani și peste, va fi realizată doar în cazul exprimării intenției de vaccinare a părintelui/tutorelui/reprezentantului legal al copilului și cu acordul informat al acestuia. În acest scop, va fi utilizat vaccinul Pfizer/ BioNTech prin administrarea a două doze la un interval de 21 de zile. Imunizarea va fi permisă doar în Centrele de vaccinare din cadrul instituțiilor medicale.

În mod prioritar, se recomandă a fi vaccinați copiii care prezintă comorbidități și care prezintă un risc mai mare pentru dezvoltarea formelor grave de COVID-19. Vaccinarea se va efectua la prezentarea actului de identitate național sau străin, cum ar fi certificatul de naștere, buletinul de identitate, pașaportul. De asemenea, se recomandă ca finalizarea schemei complete de vaccinare să fie efectuată cu un vaccin de la același producător, cu respectarea intervalului dintre doze conform instrucțiunii vaccinului.

De la începutul campaniei de vaccinare, 906.967 de persoane au încheiat schema completă de vaccinare împotriva COVID-19.