SITUAȚIA EPIDEMIOLOGICĂ PRIN INFECȚIA COVID-19 ȘI PROCESUL DE VACCINARE mai multe >>>
PROGRAMARE LA VACCINARE. VACCINAREA SALVEAZĂ VIEȚI! Programează-te aici>>>
Laboratorul virusologic al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) continuă selectarea probelor biologice pentru monitorizarea circulației tulpinilor de SARS-CoV-2 pe teritoriul țării și identificarea variantelor de mutație a tulpinilor virusului, prin metoda de secvențiere a genomului viral Laboratorul virusologic al ANSP a confirmat primele cazuri de infecție cu subvarianta XBB.1.5 a tulpinii Omicron, în Republica Moldova
Agenția Națională pentru Sănătate Publică monitorizează situația epidemiologică prin gripa sezonieră și IACRS ANSP continuă monitorizarea situației prin gripa sezonieră și IACRS

Livia Țapu a fost apreciată cu Diploma de onoare din partea Ministerului Educației și Cercetării

Specialistul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Livia Țapu, cercetător științific, a fost apreciat cu Diploma de onoare din partea Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova pentru activitatea prodigioasă în domeniul cercetării și inovării.

Livia Țapu este o tânără cercetătoare care, pe parcursul anilor de activitate, s-a manifestat ca specialist cu inițiativă, perseverentă și responsabilitate în realizarea sarcinilor de serviciu. În colaborare cu cercetătorii și specialiștii din Laboratorul științific Supravegherea rezistenţei antimicrobiene participă activ la realizarea proiectelor științifice, obținute în bază de concurs. Rezultatele științifice au fost prezentate în peste 25 de publicații – articole și rezumate la manifestări științifice naționale și internaționale.

Cu prilejul „Zilei internaționale a femeilor și fetelor din domeniul științei”, declarată de Adunarea Generală a ONU în anul 2015 și sărbătorită în fiecare an la 11 februarie, la sediul Guvernului Republicii Moldova au fost înmânate diplome de onoare femeilor și fetelor din domeniul științei din întreaga țară.

Colectivul ANSP îi adresează Dnei Livia Țapu sincere felicitări și aprecieri pentru profesionalismul remarcabil, pentru munca, devotamentul și spiritul de inițiativă de care dă dovadă zi de zi în activitate.