Activități de promovare a modului sănătos de viață au fost desfășurate în localitățile din țară cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, desfășurată în acest an cu sloganul ”Sănătate pentru toți” și dedicată aniversării a 75 de ani ai Organizației Mondiale a Sănătății, au fost organizate diverse evenimente tematice și activități de promovare a modului sănătos de viață în mai multe localități din țară pentru a încuraja populația să adopte comportamente sănătoase.

Specialiștii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, inclusiv din centrele de sănătate publică teritoriale, au participat activ la aceste acțiuni, cu master-classuri de gătit sănătоs, organizarea maratoanelor, desfășurarea orelor informative pentru elevi, concursuri de desene la tema sănătății, flash-mob-uri, etc.

La 8 aprilie 2023, în cadrul evenimentului organizat în Grădina Publică „Ștefan cel Mare” din Chișinău de Ministerul Sănătății și Biroul Organizației Mondiale a Sănătății în Republica Moldova, ANSP a amenajat un punct de distribuire a materialelor informaționale pe subiectul prevenirii bolilor și promovării sănătății. Un master class ,,Farfurie sănătоаsă”, susținut de Maria-Victoria Racu, șefa Secției sănătatea nutrițională și a copiilor a oferit posibilitate participanților să afle mai multe informații despre alimentația sănătoasă și cum să citească corect etichetele produselor alimentare.

În cadrul activităților desfășurate, medicii specialiști ai ANSP au venit cu recomandări pentru a atrage atenția asupra beneficiilor unei stări mai bune de sănătate. De asemenea, au fost distribuite materiale informaționale (pliante, fișe informative) cu tematici privind importanța imunizărilor, a mișcării pentru sănătate, alimentația sănătoasă, prevenirea obezității, consumului de tutun, cum să ținem sub control tensiunea arterială, diabetul, etc.

© Copyright DTIC ANSP 2024 Toate drepturile rezervate.