A fost lansată Campania națională de creștere a conștientizării privind importanța vaccinării sub sloganul „Vaccinat = Protejat”

A fost lansată Campania națională de creștere a conștientizării privind importanța vaccinării sub sloganul „Vaccinat = Protejat”

Campania națională de creștere a conștientizării privind importanța vaccinării pe tot parcursul vieții și a riscului de transmitere a bolilor prevenibile prin vaccinare a fost lansată sub sloganul Vaccinat = Protejat. Campania este organizată de Ministerul Sănătății, Agenția Națională pentru Sănătate Publică și Organizația Mondială a Sănătății cu suportul Uniunii Europene și are ca scop informarea populației despre importanța și beneficiile vaccinării, dar și să contribuie la creșterea gradului de conștientizare cu privire la riscuri.

Campania se desfășoară până la finele lunii martie a anului curent, cu implicarea unei rețele de magazine de alimentare publică, activitățile fiind organizate în 151 de unități ale acesteia, din 34 de municipii și raioane.

În cadrul sesiunilor de informare, o echipă formată din specialiști în sănătate publică, studenți și medici rezidenți ai Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” vor aduce mesaje și informații cu privire la Programul Național de vaccinare și beneficiile acestuia. Alte instrumente de informare vor fi spoturile audio, video și pliantele informative.

Organizația Mondială a Sănătății și autoritățile naționale din domeniul sănătății recomandă vaccinarea ca fiind cea mai bună metodă de prevenție și de reducere a riscurilor provocate de boli infecțioase.

 

 

© Copyright DTIC ANSP 2024 Toate drepturile rezervate.