SITUAȚIA EPIDEMIOLOGICĂ PRIN INFECȚIA COVID-19 ȘI PROCESUL DE VACCINARE mai multe >>>
PROGRAMARE LA VACCINARE. VACCINAREA SALVEAZĂ VIEȚI! Programează-te aici>>>
Laboratorul virusologic al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) continuă selectarea probelor biologice pentru monitorizarea circulației tulpinilor de SARS-CoV-2 pe teritoriul țării și identificarea variantelor de mutație a tulpinilor virusului, prin metoda de secvențiere a genomului viral Laboratorul virusologic al ANSP a confirmat primele cazuri de infecție cu subvarianta XBB.1.5 a tulpinii Omicron, în Republica Moldova
Agenția Națională pentru Sănătate Publică monitorizează situația epidemiologică prin gripa sezonieră și IACRS ANSP continuă monitorizarea situației prin gripa sezonieră și IACRS

Activități desfășurate în contextul marcării Zilei Mondiale de comemorare a persoanelor decedate de SIDA

Activități desfășurate în contextul marcării Zilei Mondiale de comemorare a persoanelor decedate de SIDA

Centrul de Sănătate Publică Chișinău în colaborare cu Asociația Obștescă „Pentru Prezent și Viitor” au organizat și participat, în cadrul Campaniei Sociale „Nedetectabil= Netransmisibil” ( N=N) la activități în contextul Zilei Mondiale de comemorare a persoanelor decedate de SIDA, cu sloganul „E în puterea ta să oprești epidemia HIV”.

Acțiunea a avut loc la 14.05.2021 în incinta CSP Chișinău, unde personalul implicat a informat vizitatorii instituției, despre căile de transmitere a infecției, îndemnînd oamenii să-și cunoască statutul HIV, să manifeste toleranță față de persoanele afectate de virusul HIV.

Pe parcursul zilei, specialiștii AO „Pentru Prezent și Viitor” au organizat și au desfășurat Campania de testare la HIV . Persoanelor care au dorit sa-și cunoască statutul HIV, le- a fost oferită o consilere pre și post test, astfel fiind informați despre HIV, măsurile de protectie. Acțiunile de informare vor continua până la 15 iunie 2021.