SITUAȚIA EPIDEMIOLOGICĂ PRIN INFECȚIA COVID-19 ȘI PROCESUL DE VACCINARE mai multe >>>
PROGRAMARE LA VACCINARE. VACCINAREA SALVEAZĂ VIEȚI! Programează-te aici>>>
Laboratorul virusologic al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) continuă selectarea probelor biologice pentru monitorizarea circulației tulpinilor de SARS-CoV-2 pe teritoriul țării și identificarea variantelor de mutație a tulpinilor virusului, prin metoda de secvențiere a genomului viral Laboratorul virusologic al ANSP a confirmat primele cazuri de infecție cu subvarianta XBB.1.5 a tulpinii Omicron, în Republica Moldova
Agenția Națională pentru Sănătate Publică monitorizează situația epidemiologică prin gripa sezonieră și IACRS ANSP continuă monitorizarea situației prin gripa sezonieră și IACRS

Termenul pentru administrarea dozei booster a fost redus de la șase la patru luni

Persoanele pot administra doza booster după patru luni de la încheierea schemei complete de vaccinare pentru a menține nivelul de protecție împotriva COVID-19, începând cu 21 februarie. Potrivit unui Ordin al Ministerului Sănătății, termenul pentru administrarea dozei booster a fost redus de la șase la patru luni, în conformitate cu recomandările Comitetului Național Consultativ de Experți în domeniul Imunizărilor.

Persoanelor eligibile pentru doza booster de vaccin, care au suportat COVID-19 fiind vaccinate cu schema completă, li se va administra doza booster la un interval de minim 14 zile după însănătoșire.

Booster reprezintă o doză de vaccin administrată persoanelor de peste 12 ani care au finalizat schema primară de vaccinare (una sau două doze de vaccin anti-COVID-19, în funcție de tipul vaccinului). În Republica Moldova au fost vaccinate cu schema completă 1 031 212 persoane, iar alte 233 899 au beneficiat de doza booster.