Specialiștii CSP teritoriale continuă verificarea respectării măsurilor de prevenire și control privind infecția COVID-19

Specialiștii Centrelor de Sănătate Publică (CSP) teritoriale continuă verificarea respectării măsurilor de prevenire și control privind infecția COVID-19. Astfel, în perioada 04-08 aprilie 2022, au fost efectuate 92 de controale în adresa persoanelor fizice și juridice pasibile controlului de stat în domeniul sănătății publice pentru verificarea implementării corespunzătoare a acestor măsuri.

Au fost supuse verificărilor mai multe obiective, inclusiv instituții medicale, frizerii, instituții de educației și învățământ, de comerț, producere, farmacii și obiective care desfășoară diverse activități. În rezultat, au fost stabilite neconformități la 14 dintre acestea, fiind emise 10 prescripții sanitare și întocmite 6 Procese-verbale cu privire la contravenție.

Printre cele mai frecvente abateri constatate au fost: lipsa sau portul incorect al echipamentului de protecție personală, lipsa/necompletarea registrului de triaj al stării de sănătate al lucrătorilor și lipsa substanțelor biodistructive.

Inspectorii ANSP continuă să informeze persoanele fizice și juridice despre necesitatea implementării și respectării cu strictețe a măsurilor impuse de către autorități prin hotărârile CNESP.

 

© Copyright DTIC ANSP 2024 Toate drepturile rezervate.