Peste 2130 de lucrători medicali din țară au beneficiat de instruiri în utilizarea Sistemului Informațional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile și Evenimentelor de Sănătate Publică

Peste 2130 de lucrători medicali din țară au beneficiat de instruiri în utilizarea Sistemului Informațional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile și Evenimentelor de Sănătate Publică

Peste 2130 de lucrători medicali din țară au beneficiat, în total, de instruiri privind utilizarea Sistemului Informațional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile și Evenimentelor de Sănătate Publică (SI SBTESP), desfășurate de medicii din Agenția Națională pentru Sănătate Publică, cu suportul Biroului de Țară al Organizației Mondiale a Sănătății.

În procesul de instruire au fost incluși medici de familie, medici infecționiști, asistenți medicali, operatori, epidemiologi, specialiști IT și alte categorii de angajați ai instituțiilor medicale implicate în raportarea cazurilor de boli infecțioase, evidență, analiză și statistică a acestora, din toate instituțiile medico-sanitare publice, departamentale și private.

Implementarea acestui Sistem va asigura automatizarea proceselor de colectare, analiză şi diseminare a datelor despre bolile transmisibile şi evenimentele de sănătate publică și va ajuta specialiștii și factorii de decizie să reacționeze prompt la evenimentele cu impact negativ asupra sănătății publice. Sistemul informațional a fost elaborat cu suportul tehnic al OMS Moldova și cel financiar al Uniunii Europene.

Menționăm că specialiștii ANSP vor asigura continuarea instruirilor la necesitate, online, cu oferirea suportului informațional pentru soluționarea dificultăților în procesul de lucru. În prezent, informații de concretizare și suport tehnic privind SI SBTESP, pot fi primite la numărul de telefon 022 78 41 78.

© Copyright DTIC ANSP 2024 Toate drepturile rezervate.