Măsuri de promovare a principiilor unui mediu sigur și sănătos la locul de muncă discutate de specialiști ANSP

Măsuri de promovare a principiilor unui mediu sigur și sănătos la locul de muncă discutate de specialiști ANSP

Astăzi, Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP), împreună cu Inspectoratul de Stat al Muncii (ISM), a organizat și desfășurat o Conferință de lansare a Zilei mondiale a securității și sănătății în muncă, care este marcată în fiecare an la data de 28 aprilie.

Conferința s-a desfășurat în regim on-line cu participarea a peste 100 de specialiști din cadrul ANSP, inclusiv din CSP teritoriale, dar și reprezentanții ISM, cu subdiviziunile acestuia.

În cadrul evenimentului, s-a discutat despre necesitatea intensificării măsurilor de sensibilizare a angajatorilor și angajaților în scopul consolidării unei culturi pozitive a securității și sănătății în muncă.

Dl Vasile Guștiuc, director adjunct al ANSP, a accentuat necesitatea consolidării eforturilor comune ale tuturor factorilor de decizie în promovarea principiilor unui mediu sigur și sănătos la locul de muncă. „Campania planificată are menirea să atragă atenția asupra problemei și a modului în care crearea unei culturi pozitive a siguranței și a sănătății ocupaționale și promovarea acesteia va contribui la reducerea numărului de decese și maladii profesionale. Anual, aproximativ 2,9 milioane de lucrători decedează din cauza accidentelor și a bolilor profesionale și cel puțin 402 milioane de oameni suferă de leziuni profesionale non-mortale”, a menționat Vasile Guștiuc.

La rândul său, dl Igor Ciloci, director adjunct ISM, a salutat inițiativa dialogului social deschis în promovarea diminuării impactului nefavorabil asupra sănătății populației muncitorești și a reiterat elementele de bază în domeniul siguranței și sănătății în muncă, capabil să contribuie la formarea și consolidarea culturii din compartimetul vizat.

© Copyright DTIC ANSP 2024 Toate drepturile rezervate.