În Republica Moldova, a fost confirmată varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2

În Republica Moldova, a fost confirmată varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2

 În perioada 01 – 08 ianuarie, curent, din numărul total de 149 de probe preselectate pentru secvențiere, în 16 a fost depistată varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2.

„Au fost preselectate 149 de probe pozitive cu un prag mai mic de 25. Nu toate probele pozitive pot fi secvențiate. Pentru a putea identifica genomul acestui virus sunt efectuate câteva etape de pre-screening”, a declarat directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Jelamschi, în cadrul conferinței de presă săptămânale la care este prezentată situația epidemiologică prin COVID-19 și procesul de vaccinare în Republica Moldova.

În rezultatul secvențierii, ponderea probelor care au arătat prezența variantei Omicron, din totalul celor selectate, este de 10,7%.

Varianta Omicron a fost confirmată la 15 adulți și un copil de două luni.  În total, opt persoane confirmate cu varianta Omicron sunt spitalizate, iar alte opt primesc tratament la domiciliu. Nouă persoane dintre cele 16 confirmate cu varianta Omicron nu sunt vaccinate.

De la începutul pandemiei, în țara noastră au fost înregistrate 382 124 de cazuri de COVID-19. Potrivit datelor Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, în Republica Moldova predominantă continuă să fie varianta Delta.

© Copyright DTIC ANSP 2024 Toate drepturile rezervate.