Guvernul României a livrat Republicii Moldova un alt lot de 100.800 de doze de vaccin împotriva COVID-19

Guvernul României a livrat Republicii Moldova un alt lot de 100.800 de doze de vaccin AstraZeneca. Acestea urmează să fie distribuite proporțional în toate punctele de vaccinare din țară.

Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Denis Cernelea, a exprimat un mesaj de recunoștință pentru donația de vaccin oferită de țara vecină.

„Mulțumim României pentru suportul acordat în lupta cu pandemia COVID-19. E o acțiune care demonstrează că doar prin eforturi comune putem reveni la o viață normală și un mediu mai sănătos pentru populație. Dozele de vaccin care au fost recepționate urmează să ajungă în toate Centrele de vaccinare din Republica Moldova pentru imunizarea cetățenilor. Îndemnăm populația să aleagă vaccinarea pentru a se proteja de infecție. Doar împreună putem opri pandemia”, a spus secretarul de stat al MSMPS, Denis Cernelea.

De precizat că România a donat, anterior, 410.800 de doze de vaccin împotriva COVID-19. Campania de vaccinare împotriva COVID-19 a început la data de 2 martie 2021. Până în prezent, 522.848 de oameni au fost imunizați împotriva infecției.

© Copyright DTIC ANSP 2023 Toate drepturile rezervate.