Deputații Comisiei protecție socială, sănătate și familie au efectuat o vizită de lucru la ANSP

Deputații Comisiei protecție socială, sănătate și familie au efectuat o vizită de lucru la ANSP

Membrii Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie au efectuat, marți, 28 septembrie 2021, o vizită de documentare la Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP).

La eveniment a participat dna Svetlana Nicolaescu, Secretar de Stat al Ministerului Sănătății, care a mulțumit colectivului ANSP pentru atenția acordată în exercitarea atribuțiilor, fiind menționată importanța instituției în gestionarea crizei pandemice COVID-19 și în implementarea politicilor în sănătate. Secretarul de stat a reiterat deschiderea Ministerului pentru fortificarea capacităților ANSP.

Directorul interimar al ANSP, Vasile Guștiuc a realizat o trecere în revistă a principalelor domenii de activitate și atribuțiile de bază ale instituţiei, inclusiv ce ține de acreditare și managementul date în sănătate. Dl Vasile Guștiuc a mulțumit pentru conlucrare,  exprimându-și recunoștința pentru suportul acordat.

De asemenea, a fost solicitat suportul Comisie în promovarea și realizarea  procesului de consolidare a capacităților instituției, perspectiva reglementării direcțiilor de activitate, inclusiv pe segmentul de acreditare, inspecția farmaceutică, dar și Direcția Control de stat în sănătate.

În cadrul discuțiilor, au fost abordate subiecte ce țin de proiectele desfășurate de Agenție, standardele de evaluare, realizările înregistrate în domeniul reducerii factorilor de risc și a bolilor netransmisibile și gestionarea pandemiei COVID -19. De asemenea, a fost menționată necesitatea acordării suportului legislativ pe domeniul controlului tutunului și comercializarea băuturilor alcoolice.

La finalul discuțiilor, au fost înaintate propuneri și menționate acțiuni ce urmează a fi întreprinse pentru eficientizarea activității instituției.

Serviciul informare şi comunicare cu mass-media 022 574-642

 

Serviciul informare şi comunicare cu mass-media 022 574-642

© Copyright DTIC ANSP 2024 Toate drepturile rezervate.