SITUAȚIA EPIDEMIOLOGICĂ PRIN INFECȚIA COVID-19 ȘI PROCESUL DE VACCINARE mai multe >>>
PROGRAMARE LA VACCINARE. VACCINAREA SALVEAZĂ VIEȚI! Programează-te aici>>>
Laboratorul virusologic al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) continuă selectarea probelor biologice pentru monitorizarea circulației tulpinilor de SARS-CoV-2 pe teritoriul țării și identificarea variantelor de mutație a tulpinilor virusului, prin metoda de secvențiere a genomului viral Laboratorul virusologic al ANSP a confirmat primele cazuri de infecție cu subvarianta XBB.1.5 a tulpinii Omicron, în Republica Moldova
Agenția Națională pentru Sănătate Publică monitorizează situația epidemiologică prin gripa sezonieră și IACRS ANSP continuă monitorizarea situației prin gripa sezonieră și IACRS

Colectivul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică se alătură inițiativei de susținere a refugiaților din Ucraina

Colectivul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică se alătură inițiativei de susținere a refugiaților din Ucraina

Manifestând un gest de solidaritate cu poporul Ucrainei, colectivul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică se alătură inițiativei de susținere a refugiaților din Ucraina care ajung în țara noastră. Astfel, angajații vor dona costul unei zile de muncă în suportul persoanelor refugiate.

De asemenea, în această perioadă, specialiștii ANSP împreună cu polițiștii de frontieră și Direcția generală asistență socială și sănătate a municipiului Chișinău, cu suportul Organizației Mondiale a Sănătății, vor distribui în jur de 5000 de mărțișoare — simbolul primăverii și al speranței, refugiaților din centrele de plasament din municipiul Chișinău și persoanelor care traversează frontiera de stat în regiunea Palanca și Tudora, din r-nul Ștefan Vodă.

Persoanele care se imunizează în această perioadă împotriva infecției COVID-19 la punctele de vaccinare mobilă din mun. Chișinău vor primi în dar câte un mărțișor.

Menționăm că ANSP continuă supravegherea epidemiologică a infecției COVID-19 pe teritoriul țării și recomandă respectarea continuă a măsurilor de protecție. Îndemnăm populația, inclusiv cetățenii sosiți din Ucraina, să se vaccineze împotriva infecție COVID – 19. În condițiile înregistrării unui flux intens de refugiați, condițiile de trai în centrele de plasament amenajate pe teritoriul țării sunt monitorizate în mod constant de către specialiștii ANSP.