Ceremonia online de absolvire a Programului MediPIET de către medicul epidemiolog, Alina Druc

Ceremonia online de absolvire a Programului MediPIET de către medicul epidemiolog, Alina Druc

La data de 28 octombrie 2021, a avut loc, în format on-line, ceremonia de absolvire a cohortei a treia din cadrul programului MediPIET de către medicul epidemiolog din Agenția Națională pentru Sănătate Publică, Alina Druc. Aceasta este a treia persoană din țară care absolvește această instruire, primii doi fiind Dumitru Capmari și Alexei Ceban.

Programul MediPIET (The Mediterranean and Black Sea field epidemiology training programme) urmărește consolidarea unei forțe de muncă eficiente, cu competența necesară în epidemiologia de intervenție, pentru a îndeplini funcții esențiale de sănătate publică pentru prevenirea și controlul provocărilor naționale și internaționale a maladiilor transmisibile.

Proiectul a fost implementat în perioada 2019-2021 de Instituto de Salud Carlos III (ISCIII) în calitate de contractor, susținut de un consorțiu cu Fundación Estatal Salud, Infancia y Bienestar Social (FCSAI). Se extinde asupra țărilor non-UE acoperite de politicile de extindere a UE și de vecinătate europeană: Albania, Algeria, Armenia, Bosnia și Herțegovina, Egipt, Georgia, Iordania, Kosovo, Liban, Libia, Moldova, Muntenegru, Maroc, Palestina, Serbia, Republica Macedonia de Nord, Tunisia și Ucraina. În plus, Israelul și Turcia au participat la proiect cu statut de observator.

La data de 11 octombrie 2021, a avut loc ceremonia de înmânare a diplomei de absolvire a programului MediPIET 2019-2021 pentru Alina Druc.

© Copyright DTIC ANSP 2024 Toate drepturile rezervate.