Capacitățile Laboratorului virusologic al ANSP au fost evaluate de o echipă de experți internaționali

Capacitățile Laboratorului virusologic al ANSP au fost evaluate de o echipă de experți internaționali

Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) a fost vizitată, în perioada 3-7 iunie 2024, de o echipă de experți internaționali, în scopul evaluării capacităților Laboratorului virusologic al instituției.

Din componența grupului de evaluatori au făcut parte: reprezentanții Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC), Pamela Kennedy și Naomi David, împreună cu membrii Asociației Laboratoarelor de Sănătate Publică, Daryl Lamson și Diana Riner.

Evaluarea s-a bazat pe aspecte ce țin de domeniile prioritare în activitatea laboratorului: supravegherea virusurilor gripale respiratorii, capacitatea diagnosticului de laborator, precum și colectarea, transportarea, recepționarea și raportarea generală a datelor.

Agenda a inclus, de asemenea, discuții privind identificarea punctelor forte și a oportunităților de îmbunătățire într-o varietate de funcții (de exemplu, colectarea și gestionarea datelor, colectarea de specimene, raportare), necesitățile de formare ale personalului, de echipamente și aprovizionare cu reagenții necesari. Informațiile și datele obținute în urma evaluării pot ajuta țara și CDC/OMS să direcționeze resursele în mod optim, precum și să identifice și să colaboreze cu țările în ceea ce privește nevoile viitoare de instruire și/sau asistență tehnică.

 

© Copyright DTIC ANSP 2024 Toate drepturile rezervate.