Atelier pentru prezentarea Studiului cunoștințelor, atitudinilor și practicilor lucrătorilor medicali privind vaccinarea anti-COVID-19

La 02 martie 2023, a avut loc atelierul de lucru desfășurat pentru difuzarea rezultatelor Studiului despre cunoștințele, atitudinile și practicile lucrătorilor medicali privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Studiul a fost realizat de către medicii specialiști din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), absolvenți ai Programului de instruire în domeniul epidemiologiei de teren din Europa de Est (EE FETP) cu suportul Biroului de Țară al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și al Biroului Regional al CDC pentru Europa de Est și Asia Centrală (EECA).

Directorul ANSP, Nicolae Jelamschi, a mulțumit pentru suportul acordat la realizarea Studiului și a apreciat rolul important al parteneriatului și al colaborării internaționale în abordarea problemelor prioritare din domeniul sănătății publice, inclusiv controlul și supravegherea infecției COVID-19 și programul de vaccinare anti-COVID-19.

La evenimentul desfășurat online au participat peste 190 de persoane din cadrul ANSP, inclusiv din centrele de sănătate publică teritoriale și din instituțiile medicale de asistență medicală primară și spitalicească. De asemenea, au luat parte invitați din cadrul OMS, UNICEF, CDC EECA, precum și reprezentanți din partea organizatorilor EE FETP.

© Copyright DTIC ANSP 2024 Toate drepturile rezervate.