ANSP împreună cu experți internaționali desfășoară Studiul “Evaluarea post-introducere a vaccinului antigripal”

ANSP împreună cu experți internaționali desfășoară Studiul “Evaluarea post-introducere a vaccinului antigripal”

În perioada 04-13 decembrie 2023, specialiștii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) împreună cu experți internaționali și reprezentanți ai The Task Force for Global Health (TFGH) și Centers for Disease Control and Prevention (CDC) organizează Studiul ,,Evaluarea post-introducere a vaccinului antigripal (iPIE)” în Republica Moldova.

Studiul este desfășurat pentru prima dată în țara noastră, fiind ajustat în conformitate cu instrumentul elaborat de Organizația Mondială a Sănătății. Acesta are ca scopul identificarea punctelor forte și a celor slabe în procesul de vaccinare, precum și a factorilor/barierelor care influențează cererea pentru vaccinarea antigripală în rândul grupurilor profesionale și cu risc sporit de îmbolnăvire prin gripă.

Astfel, echipe de specialiști se vor deplasare în teritoriile selectate pentru acest studiu (mun. Chișinău și Bălți, raioanele: Hîncești, Soroca, Cahul, Ceadîr-Lunga) pentru intervievare și colectarea datelor.

Persoanele eligibile pentru chestionare sunt de nivel național, raional, din cadrul centrelor de sănătate publică, sau instituțiilor medico-sanitare publice din teritoriile, medici responsabili de supravegherea gripei și vaccinarea antigripală, persoane din grupele profesionale și cu risc de îmbolnăvire la gripă, reprezentanți ai MS, ANSP, CNAM, CAPCS, NITAG.

© Copyright DTIC ANSP 2024 Toate drepturile rezervate.