SITUAȚIA EPIDEMIOLOGICĂ PRIN INFECȚIA COVID-19 ȘI PROCESUL DE VACCINARE mai multe >>>
PROGRAMARE LA VACCINARE. VACCINAREA SALVEAZĂ VIEȚI! Programează-te aici>>>
Laboratorul virusologic al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) continuă selectarea probelor biologice pentru monitorizarea circulației tulpinilor de SARS-CoV-2 pe teritoriul țării și identificarea variantelor de mutație a tulpinilor virusului, prin metoda de secvențiere a genomului viral Laboratorul virusologic al ANSP a confirmat primele cazuri de infecție cu subvarianta XBB.1.5 a tulpinii Omicron, în Republica Moldova
Agenția Națională pentru Sănătate Publică monitorizează situația epidemiologică prin gripa sezonieră și IACRS ANSP continuă monitorizarea situației prin gripa sezonieră și IACRS

ANSP a confirmat varianta Omicron a virusului SARS-Cov-2 în alte 16 probe secvențiate

ANSP a confirmat varianta Omicron a virusului SARS-Cov-2 în alte 16 probe secvențiate

Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) a confirmat varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 în alte 16 probe care au fost selectate pentru reacția de secvențiere.

Directorul ANSP, Nicolae Jelamschi, a declarat în cadrul conferinței de presă privind prezentarea situației epidemiologice prin infecția COVID-19 și procesul de vaccinare în Republica Moldova, că probele au fost selectate pentru perioada 17 – 25 ianuarie, curent, din categoria celor pozitive în reacția PCR. Ponderea probelor pozitive Omicron din totalul celor selectate constituie 62,67%.

Varianta Omicron a fost confirmată la 3 copii și 13 adulți. În total, 14 persoane confirmate cu varianta Omicron sunt spitalizate, iar celelalte 2 primesc tratament la domiciliu.

Serviciul informare și comunicare cu mass-media 022 574-642