ANSP a confirmat varianta Omicron a virusului SARS-Cov-2 în alte 13 probe secvențiate

ANSP a confirmat varianta Omicron a virusului SARS-Cov-2 în alte 13 probe secvențiate

Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) a confirmat varianta Omicron a virusului SARS-Cov-2 în alte 13 probe secvențiate. Din numărul total de 16 probe secvențiate, în 13 a fost confirmată varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2, iar altele 3 au fost determinate de varianta Delta.

„Probele au fost selectate pentru perioada 08 – 15 ianuarie, curent din categoria celor pozitive în reacția PCR, din numărul total de 560 de probe confirmate în perioada indicată. Ponderea probelor pozitive Omicron din total selectate constituie 34,2%”, a declarat directorul ANSP, Nicolae Jelamschi, în cadrul conferinței de presă săptămânale la care este prezentată situația epidemiologică prin infecția COVID-19 și procesul de vaccinare în Republica Moldova.

Varianta Omicron a fost confirmată la 13 adulți. În total, șapte persoane confirmate cu varianta Omicron sunt spitalizate, iar celelalte primesc tratament la domiciliu. Menționăm că, din numărul total, vaccinate sunt doar 6 persoane.

Totodată, ANSP a înregistrat un caz de COVID-19 și gripă tip A (FLURONA) la un copil de 5 ani din raionul Fălești. La moment, copilul se află la domiciliu, starea acestuia fiind satisfăcătoare.

De la începutul pandemiei, în țara noastră au fost înregistrate 423 568 cazuri de COVID-19. Potrivit datelor Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, în Republica Moldova predominantă continuă să fie varianta Delta.

Serviciul informare și comunicare cu mass-media

 

© Copyright DTIC ANSP 2024 Toate drepturile rezervate.