SITUAȚIA EPIDEMIOLOGICĂ PRIN INFECȚIA COVID-19 ȘI PROCESUL DE VACCINARE mai multe >>>
PROGRAMARE LA VACCINARE. VACCINAREA SALVEAZĂ VIEȚI! Programează-te aici>>>
Laboratorul virusologic al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) continuă selectarea probelor biologice pentru monitorizarea circulației tulpinilor de SARS-CoV-2 pe teritoriul țării și identificarea variantelor de mutație a tulpinilor virusului, prin metoda de secvențiere a genomului viral Laboratorul virusologic al ANSP a confirmat primele cazuri de infecție cu subvarianta XBB.1.5 a tulpinii Omicron, în Republica Moldova
Agenția Națională pentru Sănătate Publică monitorizează situația epidemiologică prin gripa sezonieră și IACRS ANSP continuă monitorizarea situației prin gripa sezonieră și IACRS

ANSP a confirmat 10 cazuri noi de gripă sezonieră

ANSP a confirmat 10 cazuri noi de gripă sezonieră

Pe parcursul săptămânii trecute, Agenția Națională pentru Sănătate Publică a înregistrat 10 cazuri de gripă sezonieră în mun. Chișinău (5), Taraclia (3), Soroca (1) și Orhei (1).

Conform datelor epidemiologice din teritoriile administrative, în săptămâna 13 (perioada 28.03.2022-03.04.2022) morbiditatea prin infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) s-a aflat la nivelul de intensitate joasă, atestându-se o descreștere cu 9,2 % în comparație cu săptămâna 12 și a constituit 213,01%ooo.

Distribuția cazurilor după vârste: 0-4 ani –5 cazuri; 15-29 ani — 1 caz, 30-64 ani -3 cazuri și > 65 ani-1 caz.

În laboratoarele ANSP au fost investigate 46 de probe la prezența virusurilor gripale, non-gripale și SARS-CoV-2, într-o probă fiind confirmată prezența virusului SARS-CoV-2 și în 2 probe —  prezența virusului gripale (AH3N2— 1 și AH1N1-1).

ANSP continuă supravegherea epidemiologică a gripei și IACRS și monitorizarea circulației virusurilor gripali la nivel teritorial și național.