Specialiștii ANSP continuă monitorizarea respectării măsurilor de prevenire și control privind infecția COVID-19

Specialiștii ANSP continuă monitorizarea respectării măsurilor de prevenire și control privind infecția COVID-19

Specialiștii Centrelor de Sănătate Publică teritoriale continuă monitorizarea respectării măsurilor de prevenire și control privind infecția COVID-19. În perioada 23 octombrie – 05 noiembrie 2021, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, au fost efectuate 418 controale inopinate în adresa persoanelor fizice și juridice pasibile controlului de stat în domeniul sănătății publice pentru verificarea implementării corespunzătoare a măsurilor de prevenire și control a infecției COVID-19.

Au fost supuse verificărilor mai multe frizerii, farmacii, instituții medicale, de comerț, de producere, instituții de educației și învățământ și obiective care desfășoară alte activități. În rezultat, au fost stabilite neconformități la 81 dintre acestea, fiind emise 36 prescripții sanitare și întocmite 56 de Procese-verbale cu privire la contravenție.

Cele mai frecvente abateri constatate au fost:

  • lipsa sau portul incorect al măștilor de protecție de către personal și vizitatori;
  • neasigurarea angajaților cu echipament de protecție individuală;
  • necompletarea registrului de monitorizare a stării de sănătate a angajaților;
  • lipsa registrelor de igienizare a spațiilor sau necompletarea regulată a acestora;
  • lipsa substanțelor biodistructive destinate pentru prelucrarea mâinilor.

De asemenea, în această perioadă au fost efectuat controale împreună cu angajații Ministerului Afacerilor Interne la 81 de obiective, inclusiv 64unități de comercializare a produselor alimentare și 17 unități de alimentație publică. Specialiștii ANSP au informat persoanele fizice și juridice despre necesitatea implementării și respectării cu strictețe a măsurilor impuse de către autorități prin Hotărârile Comisiei Naționale  Extraordinare de Sănătate Publică.

Serviciul informare și comunicare cu mass-media 022 574-642

© Copyright DTIC ANSP 2024 Toate drepturile rezervate.