De Ziua Pământului, ne unim eforturile sub sloganul „Investește în planeta noastră”
La 22 aprilie, de Ziua Pământului, ne unim eforturile sub sloganul „Investește în planeta noastră” care evidențiază importanța de a ne dedica timp, resurse și energie pentru rezolvarea schimbărilor climatice și alte probleme de mediu. Este un eveniment global care are drept scop conștientizarea diverselor provocări de mediu cu care se confruntă planeta noastră și demonstrarea suportului nostru pentru protecția mediului.
Această temă este concepută pentru a convinge întreprinderile, guvernele și cetățenii din întreaga lume de necesitatea de a investi în planeta noastră pentru a ne îmbunătăți mediul și a oferi descendenților noștri un viitor mai bun și mai sigur.
Lumea are nevoie de transformare. Este timpul ca oamenii lumii să sensibilizeze guvernele și sectorul privat despre rolul lor în criza noastră de mediu, solicitând totodată soluții îndrăznețe, creative și inovatoare. Acest lucru va necesita acțiuni la toate nivelurile, de la afaceri și investiții până la guvernare municipală și națională.
Aici putem intervini ca cetățeni, care putem face o reală schimbare ca membri ai comunității. Să nu ne subestimăm puterea. Când vocea și acțiunile sunt unite cu milioane de alte persoane din întreaga lume, putem crea o mișcare incluzivă și de impact, care ar fi imposibil de ignorat.
Investiția în planeta noastră este necesară pentru a o proteja și a deschide calea către un viitor prosper. Când investim împreună în planeta noastră, susținem comunități sănătoase, fericite și bogate din întreaga lume. Cu toții putem contribui la mediu plantând copaci, curățând deșeurile și reducându-ne dependența de resursele neregenerabile, cum ar fi combustibilii fosili.
Mai multe modalități de a investi în planeta noastră
- Alfabetizarea de mediu. O educație civică a populației, inclusiv a tinerii generații va permite crearea locurilor de muncă sustenabile, a unei pieți ecologice de consum și vor permite cetățenilor să se implice într-un mod semnificativ pentru a aborda criza climatică.
- Încetarea poluării cu plastice. Campania “Încetați poluarea cu plastic” îi ajută pe oameni să înțeleagă impactul poluării cu plastic asupra sănătății și asupra ecosistemului.
- Conservare și restaurare. Putem îmbunătăți mediul plantând copaci, păduri în zonele care au mare nevoie de reabilitare.
- Alăturarea la marea curățenie globală. Deșeurile epuizează solul, contaminează sursele de apă dulce, poluează aerul pe care îl respirăm, distrug pădurile și dăunează ecosistemelor și sănătății biodiversității acestora.
Conform estimărilor OMS și ONU, 25% din povara bolilor sunt condiționate de factorii de mediu (calitatea aerului, apei, fenomenele meteo extreme, deșeurile, etc.)
Pentru a proteja mediului înconjurător și oamenii de impactul mediului poluat, ca sa avem o planetă mai curată și mai verde, Vă îndemnăm să adoptăm un comportament prietenos mediului, să protejăm apele și aerul, să nu aruncăm deșeurile la întâmplare, să utilizăm inteligent resursele, să economisim resursele, să alegem produse reutilizabile și eficiente energetic.
© Copyright DTIC ANSP 2025 Toate drepturile rezervate.