Republica Moldova a recepționat 200 de mii de doze de vaccin antigripal

Republica Moldova a recepționat 200 de mii de doze de vaccin antigripal

Republica Moldova a recepționat un lot de 200 de mii de doze de vaccin antigripal Influvac Tetra, cu doza de 0,5 ml în seringă preumplută, achiziționat din sursele Companiei Naționale de Asigurări în Medicină. Vaccinul a fost stocat conform condițiilor lanțului frig la Depozitul Național de Vaccinuri din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP). Compoziția acestui vaccin respectă recomandările Organizației Mondiale a Sănătății pentru utilizarea în emisfera nordică.

Vaccinul antigripal Influvac Tetra împotriva gripei oferă protecție exclusiv împotriva gripei cauzate de virusurile sezoniere A(H1N1), A(H3N2) și B.

Vaccinul urmează să fie transportat și distribuit la centrele de sănătate publică teritoriale. Conform planului de imunizare, acesta va fi transmis instituțiilor medico-sanitare din țară, pentru vaccinarea personalului din contingentele profesionale și a grupurilor cu risc crescut de îmbolnăvire de gripă.

ANSP subliniază că vaccinarea reprezintă cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor de gripă. Printre beneficiile vaccinării se numără reducerea riscului de apariție a formelor severe ale bolii, diminuarea numărului de cazuri de îmbolnăvire, a vizitelor la medic și a zilelor pierdute de muncă sau studii. De asemenea, vaccinarea contribuie la prevenirea complicațiilor, a spitalizărilor și a deceselor asociate gripei. Ca și în sezonul anterior, ANSP recomandă vaccinarea concomitentă împotriva gripei și COVID-19 pentru o protecție maximă.

© Copyright DTIC ANSP 2024 Toate drepturile rezervate.