Rezultatele verificărilor efectuate de inspectorii ANSP pentru monitorizarea respectării măsurilor de prevenire și control privind infecția COVID-19

Rezultatele verificărilor efectuate de inspectorii ANSP pentru monitorizarea respectării măsurilor de prevenire și control privind infecția COVID-19

Specialiștii Centrelor de Sănătate Publică teritoriale din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) continuă verificarea respectării măsurilor de prevenire și control privind infecția COVID-19. În perioada 01-14 ianuarie 2022, au fost efectuate 114 controale în adresa persoanelor fizice și juridice pasibile controlului de stat în domeniul sănătății publice pentru verificarea implementării corespunzătoare a acestor măsuri.

Specialiștii au supus verificărilor mai multe obiective, printre care: frizerii, farmacii, instituții medicale, de comerț, de producere, instituții de educației și învățământ și obiective care desfășoară alte activități. În rezultat, au fost stabilite neconformități la 17 dintre acestea, fiind emise 14 prescripții sanitare și întocmite 5 de Procese-verbale cu privire la contravenție.

Printre cele mai frecvente abateri constatate au fost: lipsa sau portul incorect al măștilor de protecție de către personal și vizitatori și neasigurarea angajaților cu echipament de protecție individuală.

De asemenea, în perioada de referință, inspectorii ANSP au efectuat și controale comune cu colaboratorii Ministerului Afacerilor Interne la 10 obiective, inclusiv 9 unități de comercializare a produselor alimentare și nealimentare și o unitate de alimentație publică.

În cadrul controalelor efectuate, inspectorii ANSP au informat persoanele fizice și juridice despre necesitatea implementării și respectării cu strictețe a măsurilor impuse de către autorități prin Hotărârile Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

© Copyright DTIC ANSP 2024 Toate drepturile rezervate.