Numărul cazurilor de infecții acute ale căilor respiratorii superioare continuă să fie în descreștere

Numărul cazurilor de infecții acute ale căilor respiratorii superioare continuă să fie în descreștere

Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) continuă supravegherea epidemiologică a gripei și infecțiilor acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS).

Conform datelor epidemiologice din teritoriile administrative, în săptămâna 19 (perioada 09.05.2022 – 15.05.2022) morbiditatea prin IACRS s-a aflat la nivelul de intensitate joasă, atestându-se o descreștere cu 3,9% în comparație cu săptămâna anterioară acesteia și a constituit 149,05%ooo.

Pe parcursul perioadei menționate, au fost înregistrate 3871 cazuri de IACRS. A fost înregistrat un caz de gripă sezonieră în mun. Chișinău.

În laboratoarele din cadrul ANSP au fost investigate 15 probe, la prezența virusurilor gripale, non-gripale și SARS-CoV-2, dintre care în 2 probe s-a confirmat prezența virusului SARS-CoV-2.

ANSP recomandă respectarea în continuare a măsurilor de profilaxie nespecifică (distanța fizică, igiena personală, igiena locuinței, igiena și dezinfecția mâinilor, adresarea la medic la apariția simptoamelor compatibile cu gripa.

© Copyright DTIC ANSP 2024 Toate drepturile rezervate.