Medicul epidemiolog din cadrul ANSP, Alina Druc, a absolvit cu succes programul MediPIET 2019-2021

Medicul epidemiolog din cadrul ANSP, Alina Druc, a absolvit cu succes programul MediPIET 2019-2021
La data de 11 octombrie 2021, a avut loc ceremonia de înmânare a diplomei de absolvire a programului MediPIET 2019-2021 pentru medicul epidemiolog Alina Druc din cadrul Agenția Națională pentru Sănătate Publică.
La eveniment a participat Svetlana Nicolaescu, Secretarul de Stat al Ministerului Sănătății, Gintautas Baranauskas reprezentant al Delegației UE în Republica Moldova, care au menționat necesitatea fortificării capacităților țării în epidemiologie și sănătate publică, dar și managerii de la ANSP și echipa OMS.
Dna Svetlana Nicolaescu a felicitat absolventa pentru succesele înregistrate și a menționat necesitatea participării la astfel de programe de studiu a specialiștilor pentru îmbunătățirea cunoștințelor.
Alina Druc și-a exprimat recunoștința și mulțumirea pentru tot suportul de care a beneficiat. „Am aplicat la programul european MediPIET în 2019. Pentru mine aceasta a însemnat un vis spre care tindeam, deoarece MediPIET ne ajută foarte mult să ne îmbogățim atât comunicarea, cât nivelul profesional și capacitate de analiză a datelor statistice, cu ceea ce mă ocup în fiecare zi. Această diplomă pentru mine reprezintă doi ani de studii în condiții grele de pandemie”, a mărturisit Alina Druc.
MediPIET este programul mediteraneean de formare în domeniul epidemiologiei de intervenție, fiind finanțat de Comisia Europeană, prin cooperare cu Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC). Este un program complex de studii în domeniul sănătății publice și a epidemiologiei la nivel european, primii absolvenți din țară fiind medicii epidemiologi Alexei Ceban și Dumitru Capmari.

© Copyright DTIC ANSP 2024 Toate drepturile rezervate.