Donație din partea UE și OMS: 15 mașini pentru transportarea vaccinurilor și consumabilelor

Donație din partea UE și OMS: 15 mașini pentru transportarea vaccinurilor și consumabilelor

Vaccinurile vor ajunge mai repede și în siguranță la centrele și punctele de vaccinare din țară. Uniunea Europeană și Organizația Mondială a Sănătății au donat Agenției Naționale pentru Sănătate Publică 15 mașini pentru serviciul național de vaccinare. Cu ajutorul vehiculelor, vor fi efectuate și vizitele de supervizare și suport în procesul de vaccinare. Valoarea totală a donației este de aproximativ 190.000 Euro (3,7 milioane lei).

Transportul va fi utilizat de către specialiștii coordonatori și epidemiologii Agenției Naționale de Sănătate Publică și subdiviziunile teritoriale ale instituției pentru a asigura furnizarea de servicii de vaccinare de calitate și creșterea acoperirii vaccinale împotriva COVID-19 și a celei de rutină.

Asigurarea cu unități de transport a Centrelor de Sănătate Publică va spori și mai mult mobilitatea și capacitățile operative ale Agenției Naționale pentru Sănătate Publică pentru monitorizarea procesului de imunizare și transportarea sigură a vaccinurilor.

Evenimentul face parte din activitățile tehnice planificate în cadrul parteneriatului dintre Uniunea Europeană și Biroul Regional OMS pentru Europa de suport al procesului de vaccinare împotriva COVID-19 și vaccinarea de rutină în cele șase țări ale Parteneriatului Estic al UE – Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina.

Proiectul, finanțat de UE și implementat de Biroul Regional OMS pentru Europa, acoperă toate etapele de distribuire a vaccinurilor împotriva COVID-19 și reprezintă o investiție majoră în consolidarea sistemelor de imunizare de rutină în cele 6 țări.

Anterior, cu suportul Uniunii Europene și al Organizației Mondiale a Sănătății au fost procurate două vehicule frigorifice pentru transportarea vaccinurilor, opt camere frigorifice, trei pentru Depozitul Național și cinci pentru depozitele din Edineț, Bălți, Comrat, Cahul și Tiraspol și a fost modernizat Depozitul Național de Vaccinuri al ANSP.

© Copyright DTIC ANSP 2024 Toate drepturile rezervate.