Donaţie de echipament medical de protecție din partea mediului de afaceri oferit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică

Donaţie de echipament medical de protecție din partea mediului de afaceri oferit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică

Luni, 21 iunie curent, Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică (ANSP) a beneficiat de un lot de echipamente medicale de protecție din partea Grupului de companii Taparo – membru al Camerei de Comerț și Industrie Maramureș,  grație suportului oferit de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Donația recepționată astăzi, cu valoare de aproximativ 1,2 mln lei MDL, constă din măști chirurghicale tip II – 882.000 buc., măști igienice – 118.000 buc., măști FFP2 1504-10.880 buc., combinezoane impermeabile – 1000 buc.

Lotul va fi repartizat subdiviziunilor teritoriale ale ANSP, laboratoarelor regionale, dar și echipelor mobile pentru imunizare împotriva COVID-19. Denis Cernelea, Secretar de Stat, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și-a exprimat recunoștința pentru acest suport oferit sistemului de sănătate din țara noastră. „Ne exprimăm mulțumirea pentru acest gest de susținere și solidaritate la consolidarea capacităților sistemului medical din țară. Aceste echipamente de protecție vor asigura activitatea specialiștilor ANSP în condiții de siguranță pentru prevenirea răspândirii pandemiei COVID-19”, a declarat Secretarul de Stat.

Sergiu Harea, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, a exprimat disponibilitatea mediului de afaceri din țara noastră care este deschis pentru a oferi tot suportul în lupta cu pandemia și desfășurarea procesului de imunizare, care este primordial pentru a continua activitatea companiilor din țară în condiții sigure și a reveni la normalitate după declinul înregistrat în anul precedent. În context, Dl S. Harea a adus sincere mulțumiri Camerei de Comerț și Industrie Maramureș pentru colaborarea și susținerea continuă.

Vasile Guștiuc, directorul interimar al ANSP şi-a exprimat recunoştinţa şi a mulţumit pentru acest gest în contextul situației epidemiologice prin COVID-19, când eforturile întregii societăţi trebuie să fie consolidate în combaterea răspândirii infecţiei.

Menționăm că donația a fost realizată prin intermediul Asociației Profesionale Neguvernamentale de Asistență Socială ASSOC din România.

 

© Copyright DTIC ANSP 2024 Toate drepturile rezervate.