Angajați ai Agenției Naționale pentru Sănătate Publică au donat sânge pentru a salva vieți

Angajați ai Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), inclusiv din Centrele de Sănătate Publică teritoriale, s-au alăturat Campaniei de promovare a donării voluntare și neremunerate de sânge și componente sanguine, cu sloganul „Donarea de sânge este un act de solidaritate. Donează sânge, salvează vieți”.

“Prin donarea voluntară de sânge sunt salvate milioane de vieți și poate fi îmbunătățită sănătatea și calitatea vieții multor pacienți. Astfel de acțiuni reprezintă o bună ocazie de a conștientiza necesitatea donării de sânge și a încuraja angajații să se solidarizeze pentru un act nobil. Aș vrea să mulțumesc colegilor pentru receptivitate și implicare în această Campanie”, a declarat Nicolae Jelamschi, directorul ANSP.

”Ne-am mobilizat cu toată echipa Centrului de Sănătate Publică Orhei și am decis să ne alăturăm Campaniei deoarece cunoaștem cât este de important acest lucru pentru pacienții aflați în dificultate. Îi îndemnam pe toți să se implice”, a spus Ion Bolboceanu, șef CSP Orhei.

În Republica Moldova, în perioada 25 mai – 30 iunie, este organizată Campania națională de promovare și participare a populației la donarea voluntară de sânge și componente sanguine. La 14 iunie este marcată Ziua mondială a donatorului de sânge.

Facem apel către populație să se alăture acestei acțiuni.

© Copyright DTIC ANSP 2024 Toate drepturile rezervate.