Activitățile planificate ale proiectului „Viață sănătoasă: reducerea poverii bolilor netransmisibile” pentru următoarea perioadă au fost discutate cu partenerii și beneficiarii săi
Activitățile planificate ale proiectului „Viață sănătoasă: reducerea poverii bolilor netransmisibile” pentru anul 2 din faza II de implementare (octombrie 2021 – septembrie 2022) au fost discutate cu partenerii și beneficiarii săi în cadrul unui atelier de lucru din 4 noiembrie 2021.
Evenimentul a întrunit partenerii și beneficiarii de la nivel național și raional ai proiectului care au generalizat realizările și lecțiile comune din anul 1 al fazei II de implementare (octombrie 2020 – septembrie 2021) și au pus în discuție cele patru direcții strategice și perspective de aplicare pentru anul curent de implementare.
Atelierul de lucru a avut patru sesiuni paralele, repartizate conform celor patru direcții strategice, care s-a desfășurat în patru grupuri de lucru, după cum urmează: abordarea intersectorială în promovarea sănătății; calitatea serviciilor din Asistența Medicală Primară pentru pacienții cu boli netransmisibile; colaborarea multisectorială în perspectiva acordării asistenței integrate; mobilizarea comunității în promovarea sănătății.
Fiecare dintre aceste grupuri de lucru moderate de către experții Proiectului au discutat câte 2-3 subiecte prin prisma politicilor, oportunităților, provocărilor și sustenabilității.
În rezultatul discuțiilor din grupurile de lucru va fi ajustat Planul de activități al proiectului „Viață sănătoasă: reducerea poverii bolilor netransmisibile” și vor fi aprobate raioane-pilot pentru anul 2 din faza II de implementare.
Reamintim, obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea stării de sănătate a populației în special în zonele rurale, prin reducerea poverii bolilor netransmisibile. Proiectul „Viața sănătoasă: reducerea poverii bolilor netransmisibile”, este realizat de Institutul Elvețian Tropical și de Sănătate Publică și finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare.
© Copyright DTIC ANSP 2024 Toate drepturile rezervate.