În premieră, ANSP găzduiește atelierul de lucru cu participare internațională în domeniul dezvoltării resurselor umane din sănătate

În premieră, ANSP găzduiește atelierul de lucru cu participare internațională în domeniul dezvoltării resurselor umane din sănătate

În premieră, Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) găzduiește lucrările atelierului de instruire cu participare internațională în domeniul dezvoltării resurselor umane din sănătate. În perioada 4-5 iunie 2024, Rețeaua de Sănătate a Europei de Sud-Est (SEEHN) organizează la Chișinău atelierul de lucru „Dezvoltarea resurselor umane din sănătate în era digitalizării”, cu participarea experților internaționali, reprezentanți ai tuturor statelor membre ale SEEHN, alături de reprezentanți ai instituțiilor naționale în domeniu, parteneri locali ai SEEHN: Ministerul Sănătății, Consiliul Național de Evaluare și Acreditare în Sănătate, USMF „Nicolae Testemițanu”, Centrul de excelență în medicină și farmacie „Raisa Pacalo”, Cabinetul instructiv metodic republican, etc.

Evenimentul a fost deschis de către directorul ANSP, Nicolae Jelamschi, care a venit cu un mesaj de salut pentru participanți și a accentuat importanța acestei reuniuni la Chișinău, pentru prima dată după o perioadă de întruniri organizate în format online. “De mulți ani, SEEHN este un partener de încredere al Republicii Moldova și o platformă excelentă pentru discuții și schimb de cunoștințe între experții din toate statele membre SEEHN. Centrul regional de dezvoltare în sănătate pe domeniul resurse umane al SEEHN este găzduit de ANSP și, cu susținerea Ministerului Sănătății, evoluează constant și tinde să devină un lider regional în domeniul dezvoltării resurselor umane din sănătate”, a declarat directorul ANSP.

Începând cu anul 2018, ANSP este gazda Centrului regional de dezvoltare în sănătate pe domeniul resurselor umane al SEEHN, iar în acest an, în cadrul atelierului organizat, are oportunitatea de a beneficia de expertiza partenerilor internaționali din domeniul managementului personalului medical din țări precum Israel, Albania, Bulgaria, România, Serbia, Muntenegru.

Conform Agendei, sunt planificate mai multe sesiuni de informare, schimb de bune practici și discuții cu experții internaționali pe domeniul dezvoltării resurselor umane din sănătate, inclusiv privind digitalizarea sistemelor de sănătate. Vor fi împărtășite experiențele naționale privind utilizarea celor mai noi soluții digitale în recrutarea și retenția personalului medical în sistemele de sănătate din țările membre al SEEHN, inclusiv Republica Moldova.

Atelierul de lucru este organizat cu suportul SEEHN și al Biroului de țară al Organizației Mondiale a Sănătății.

 

 

© Copyright DTIC ANSP 2024 Toate drepturile rezervate.