Rezultatele controalelor efectuate pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire și control privind COVID-19

Rezultatele controalelor efectuate pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire și control privind COVID-19

În perioada 28 martie – 01 aprilie 2022, specialiștii Centrelor de Sănătate Publică teritoriale au efectuat 145 de controale în adresa persoanelor fizice și juridice pasibile controlului de stat în domeniul sănătății publice pentru verificarea respectării și implementării corespunzătoare a măsurilor de prevenire și control privind infecția COVID-19.

În rezultatele controalelor efectuate de inspectorii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) la mai multe obiective din țară, inclusiv instituții medicale, instituții de educației și învățământ, frizerii, farmacii, obiective de comerț, de producere, sau care desfășoară alte activități au fost stabilite neconformități la 16 dintre acestea. În total, au fost emise 12 prescripții sanitare și întocmite 5 Procese-verbale cu privire la contravenție.

Printre încălcările înregistrate au fost: lipsa sau portul incorect al echipamentului de protecție personală, lipsa/necompletarea registrului de triaj al stării de sănătate al lucrătorilor și lipsa substanțelor biodistructive.

Specialiștii ANSP continuă să informeze persoanele fizice și juridice despre necesitatea implementării și respectării cu strictețe a măsurilor impuse de către autorități prin hotărârile CNESP.

 

© Copyright DTIC ANSP 2024 Toate drepturile rezervate.