Rezultatele controalelor efectuate de inspectorii ANSP, în perioada 12-18 martie 2022

Rezultatele controalelor efectuate de inspectorii ANSP, în perioada 12-18 martie 2022

Specialiștii Centrelor de Sănătate Publică din teritorii au efectuat, în perioada 12-18 martie, 169 de verificări în adresa persoanelor fizice și juridice pasibile controlului de stat în domeniul sănătății publice pentru monitorizarea implementării corespunzătoare a măsurilor de prevenire a infecției COVID-19.

Au fost supuse verificărilor mai multe obiective, inclusiv frizerii, farmacii, instituții medicale, de comerț, de producere, instituții de educației și învățământ și obiective care desfășoară alte activități. În rezultat, au fost stabilite neconformități la 19 dintre acestea, fiind emise 15 prescripții sanitare și întocmite 4 Procese-verbale cu privire la contravenție.

Cele mai frecvente abateri constatate au fost: lipsa sau portul incorect al măștilor de protecție de către personal și vizitatori; lipsa registrului de monitorizare a stării de sănătate a angajaților; nu este completat registru de monitorizare a stării de sănătate a angajaților; lipsa registrelor de igienizare a spațiilor sau necompletarea regulată al acestora.

Specialiștii ANSP au informat repetat despre necesitatea implementării și respectării cu strictețe a măsurilor impuse de către autorități prin Hotărârile Comisiei Naționale  Extraordinare de Sănătate Publică.

 

© Copyright DTIC ANSP 2024 Toate drepturile rezervate.