Medicul microbiolog, Alexandru Lungu, decorat cu „Ordinul Republicii”, în semn de apreciere a succeselor profesionale

Medicul microbiolog, Alexandru Lungu, decorat cu „Ordinul Republicii”, în semn de apreciere a succeselor profesionale

Medicul microbiolog, Alexandru Lungu, șef al Depozitului Național de Vaccinuri din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), a fost decorat cu „Ordinul Republicii”. Distincția de stat a fost acordată în cadrul unei ceremonii desfășurate la Președinție.

„Ordinul Republicii” a fost conferit în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite față de stat, pentru contribuția substanțială la afirmarea intereselor și promovarea imaginii Republicii Moldova în lume, pentru succese profesionale remarcabile, pentru inițiativă civică și participare activă în avansarea reformelor și cu prilejul celei de a 30-a aniversări de la proclamarea independenței Republicii Moldova.

Alexandru Lungu și-a dedicat 40 de ani activităților în ANSP. Este o persoană responsabilă care supraveghează zilnic lanțul frig și condițiile de păstrare ale vaccinurilor. Angajamentul și spiritul de inițiativă de care dă dovadă zi de zi îl definesc ca un adevărat profesionist.

“Avem zilnic provocări și sarcini care necesită o soluționare operativă, un control riguros. Sunt responsabil de recepționarea, repartizarea, eliberarea și păstrarea vaccinurilor care ajung în țară. Totodată, în depozit se află toate preparatele, consumabilele pentru laboratoare. Totul trece prin mâinile mele, milioane de doze de vaccin anual. Am 76 de ani și continui să îndeplinesc o muncă responsabilă pentru țara noastră, iar cea mare răsplată este atunci când îți sunt apreciate meritele. Este o mare onoare pentru mine să fiu decorat cu „Ordinul Republicii”, fiind ca un impuls ce mă determină de a continua implicarea în fortificarea sistemului de sănătate. Desigur, este foarte important când activezi și într-o echipă de oameni deosebiți, colegi din ANSP capabili să te susțină în munca de zi cu zi. Vă mulțumesc pentru tot”, a menționat dl Lungu.

Cu acest fericit prilej, colectivul ANSP îi transmite Dl Alexandru Lungu sincere felicitări și aprecieri pentru profesionalismul remarcabil de care dă dovadă în activitate, pentru muncă prodigioasă și contribuţia la fortificarea sănătății publice în Republica Moldova. Ne exprimăm recunoștința pentru efortul dumneavoastră, experiența vastă și implicarea necondiționată la crearea unei imagini pozitive a instituției noastre.

 

© Copyright DTIC ANSP 2024 Toate drepturile rezervate.