SITUAȚIA EPIDEMIOLOGICĂ PRIN INFECȚIA COVID-19 ȘI PROCESUL DE VACCINARE mai multe >>>
PROGRAMARE LA VACCINARE Programează-te aici>>>
AGENȚIA NAȚIONALĂ PENTRU SĂNĂTATE PUBLICĂ RECOMANDĂ CETĂȚENILOR SĂ RESPECTE MĂSURILE DE SĂNĂTATE PUBLICĂ PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII INFECȚIEI COVID-19

ANSP monitorizează în continuu evoluţia radioactivităţii mediului pe teritoriul țării noastre

ANSP monitorizează în continuu evoluţia radioactivităţii mediului pe teritoriul țării noastre

Agenția Națională pentru Sănătate Publică anunță, cu referire la informațiile apărute în spațiul public despre norul de fum semnalat în regiunea adiacentă Centralei nucleare de la Cernobîl, produs în urma unui incendiu de vegetație, că pe teritoriul țării noastre nu există vreun risc de sporire a concentrațiilor de radionuclizi, sau vreo amenințare pentru sănătatea populației.

La moment, modificări ale fondul radioactiv la valori ce ar putea depăși concentrațiile maxime admisibile nu sunt înregistrate. Potrivit monitorizărilor, în ultimele 24 de ore, acestea se situează în domeniul de variaţie al fondului natural caracteristic teritoriului Republicii Moldova, specific acestei perioade.

ANSP asigură monitorizarea permanentă a evoluţiei radioactivităţii mediului la nivel național. Menționăm că, până la moment, Agenția Internațională pentru Energie Atomică nu a lansat nicio avertizare pentru țările vecine cu Ucraina.