ANSP a recepționat un lot de echipamente de decontaminare din partea Guvernului Statelor Unite și a Organizației Mondiale a Sănătății

ANSP a recepționat un lot de echipamente  de decontaminare din partea Guvernului Statelor Unite și a Organizației Mondiale a Sănătății

Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) a recepționat un lot de echipamente  de decontaminare din partea Biroului Departamentului SUA pentru Populație, Refugiați și Migrație și a Biroului Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) din Republica Moldova, pentru o mai bună supraveghere a urgențelor de sănătate publică.

Donația constă din echipamente portabile de decontaminare, precum cabine de duș, sisteme de încălzire a apei, rezervoare de apă, pompe mobile pentru apa reziduală, generatoare de curent, sisteme portabile de decontaminare pentru situații de urgențe în sănătatea publică de etiologie chimică, biologică, radiologică și nucleară.

Instalațiile pot funcționa autonom, fiind asamblate și exploatate cu ușurință. Astfel, la 8 septembrie 2023, specialiștii ANSP au beneficiat de o instruire privind instalarea și utilizarea echipamentului de decontaminare recepționat. Totodată, pe parcursul lunii noiembrie vor fi organizate mai multe ateliere la nivel regional și național pentru a spori nivelul de pregătire al specialiștilor în folosirea acestora.

Echipamentele vor contribui la o mai bună dotare a domeniului de sănătate publică, îmbunătățind capacitățile echipelor de intervenție rapidă ale ANSP și sporirea gradului de pregătire și răspuns la situații de urgențe de sănătate publică de etiologie chimică, biologică, radiologică și nucleară.

Biroul Departamentului SUA pentru Populație, Refugiați și Migrație oferă sprijin Guvernului Republicii Moldova în gestionarea crizei refugiaților, dar și pentru o mai bună pregătire în cazul situațiilor excepționale. La rândul său, OMS continuă să ofere suport tehnic în domeniul urgențelor de sănătate publică, contribuind la consolidarea capacităților ANSP în gestionarea urgențelor și a situațiilor de criză.

© Copyright DTIC ANSP 2024 Toate drepturile rezervate.