A fost lansată campania de informare și implicare a comunității „Ajută-mă să lupt cu infecțiile”

A fost lansată campania de informare și implicare a comunității „Ajută-mă să lupt cu infecțiile”

Profesorii, educatorii, asistenții sociali și liderii locali din zece raioane ale țării vor fi implicați în promovarea vaccinării în comunitățile lor, în cadrul Campaniei de informare „Ajută-mă să lupt cu infecțiile”. În efortul de a spori rata de imunizare în rândul populației, Ministerul Sănătății, Agenția Națională pentru Sănătate Publică, în colaborare cu UNICEF Moldova și Centrul pentru Strategii și Politici de Sănătate a lansat o campanie de informare și mobilizare comunitară.

Aceasta se desfășoară în 10 raioane ale țării și 15 suburbii ale municipiului Chișinău, care înregistrează rate joase de vaccinare împotriva bolilor infecțioase prevenibile prin imunizare.

Lansarea Campaniei a avut loc în comuna Băcioi, unde rata de vaccinare este sub 80% pentru toate vaccinurile incluse în Calendarul Național de Vaccinare.

Menționăm că vaccinarea este una dintre cele mai sigure și eficiente intervenții în domeniul sănătății publice și principala măsură de prevenire a bolilor infecțioase. În Republica Moldova, anual, datorită imunizării sunt prevenite circa 42 de mii de cazuri de boli și 350 de decese.

© Copyright DTIC ANSP 2024 Toate drepturile rezervate.