Atenție, serverul poștal a fost portat pe adresa @ansp.gov.md(exemplu: a fost office@ansp.md -acum office@ansp.gov.md), în curînd va migra și pagina web pe adresa ansp.gov.md !!!

Vizita de studiu în domeniul Evaluării Tehnologiilor Medicale

În cadrul vizitei de studiu la Institutul de Sănătate Publică din Regatul Norvegiei, în componența unei echipe multidisciplinare, colaboratorii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică,  în perioada 15-17 octombrie curent, au participat la un curs de instruire în domeniul Evaluării Tehnologiilor Medicale (HTA).

Acest curs de instruire face parte din Planul de acțiuni cu privire la elaborarea politicii în domeniul sănătății publice bazate pe evidențe, conform Acordului de colaborare încheiat între Agenția Națională pentru Sănătate Publică și Instituitul de Sănătate Publică din Regatul Norvegiei.

Pentru specialiștii din Republica Moldova, acest curs de instruire a constituit o oportunitate în dezvoltarea abilităților practice privind selectarea transparentă a evidențelor, drept suport pentru argumentarea recomandărilor în vederea luării deciziilor privind îmbunătățirea accesului universal al populației la servicii de sănătate calitative și sigure.  

Serviciul informare şi comunicare cu mass-media 022 574-580

  • În perioada 01.01 – 21.01.2020, a fost înregistrat un caz suspect la rujeolă, în mun. Chișinău, la o persoană cu vârsta de 22 ani. Cazul se află în proces de investigare. Pe parcursul anului 2019, au fost înregistrate 90 de cazuri confirmate de rujeolă, iar în anul 2018 – 340 cazuri de rujeolă. VACCINUL ÎMPOTRIVA  RUJEOLEI  PROTEJEAZĂ COPIII DE ACEASTĂ BOALĂ. PROTEJEAZĂ-TE PE TINE ȘI PE CEI DIN JUR!

© 2020 Agenția Națională pentru Sănătate Publică.