Dacă ați revenit dintr-o călătorie și aveți febră, tuse, rinoree, solicitați asistenţă medicală la 112. Pentru informații suplimentare apelați LINIA VERDE a Agenției Naționale pentru Sănătate Publică: 0 800 12300.

Starea celor şase persoane infectate cu noul tip de Coronavirus (COVID-19) este stabilă, de gravitate medie

Ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a menționat că toate instituțiile medicale strategice desemnate pentru tratarea pacienților infectați cu COVID-19, sunt pregătite să acorde asistență medicală în volum deplin, dispun de stocuri suficiente de medicamente antivirale, de echipamente medicale și de protecție a personalului medical.

Totodată, ministrul a menționat că a ajuns în țară lotul de teste pentru depistarea Coronavirusului de tip nou, fiind consolidate capacitățile laboratorului Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică. Suplimentar, a fost primit un lot de ajutor umanitar din partea Organizației Mondiale a Sănătății, ce cuprinde echipamente de protecție pentru personalul medical. La fel, există deschiderea din partea Băncii Mondiale și a partenerilor, inclusiv a Federației Ruse și China să ofere asistență în acest sens.

Conform informației prezentate în această dimineață la ședința Punctului Focal Național, la ora actuală, în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase “Toma Ciorbă” sunt internați 27 de pacienți cu suspecție la infecția cu COVID-19, iar la Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii, 12 persoane, dintre care două mame și zece copii. Starea celor șase pacienți confirmați anterior cu noul tip de  Coronavirus este de gravitate medie.

În ultimele 24 de ore în țară au intrat 17697 persoane și au fost îndeplinite 2681 fișe epidemiologice.

© 2020 Agenția Națională pentru Sănătate Publică.