Atenție, serverul poștal a fost portat pe adresa @ansp.gov.md(exemplu: a fost office@ansp.md -acum office@ansp.gov.md), în curînd va migra și pagina web pe adresa ansp.gov.md !!!

Specialişti ai instituţiilor din cadrul SSSSP, decoraţi cu înalte distincţii de stat

La 16.09.2016, Preşedintele Republicii Moldova, dl Nicolae TIMOFTI a înmânat înalte distincţii de stat specialiştilor instituţiilor din cadrul Serviciului de Supraveghere de Stat a Sănătăţii Publice (SSSSP).

Astfel, pentru muncă îndelungată şi prodigioasă în domeniul ocrotirii sănătăţii, contribuţie la perfecţionarea procesului curativ-profilactic şi înalt profesionalism, Ordinul „Gloria Muncii” i-a fost conferit domnului Alexandru LUNGU, şef de secţie,  care onorează şi funcţia de preşedinte al sindicatului la Centrul Naţional de Sănătate Publică (CNSP).

 

Medalia „Nicolae Testemiţanu” a fost conferită domnului Constantin Marola, şef secţie la Centrul de Sănătate Publică raional Străşeni, şi domnului Ion ŞALARU, director adjunct al Centrului Naţional de Sănătate Publică.

 

 Cu această ocazie, administraţia şi colectivul CNSP felicită călduros colegii care s-au învrednicit cu înaltele distincţii de stat, dorindu-le sănătate, succese şi noi realizări în activitatea nobilă întru asigurarea bunăstării sănătăţii populaţiei şi sănătăţii publice în ansamblu.

Serviciul de presă şi relaţii cu publicul                                                                                                                                                                                                                    022574700

  • În perioada 01.01 – 13.01.2020, cazuri de rujeolă nu au fost înregistrate. Pe parcursul anului 2019, au fost înregistrate 90 de cazuri confirmate de rujeolă, în următoarele teritorii: Chișinău–58 cazuri, Drochia–18 cazuri, Ocnița–6 cazuri, Ialoveni – 2 cazuri, Briceni–2 cazuri, Edineț–1 caz, Ştefan Vodă–1 caz, Glodeni-1 caz și Dondușeni – 1 caz. În anul 2018, au fost înregistrate 340 cazuri confirmate de rujeolă. VACCINUL ÎMPOTRIVA  RUJEOLEI  PROTEJEAZĂ COPIII DE ACEASTĂ BOALĂ. PROTEJEAZĂ-TE PE TINE ȘI PE CEI DIN JUR!

© 2020 Agenția Națională pentru Sănătate Publică.